Tre spett till förrätt

Tre spett till förrätt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tre spett till förrätt

12 ingredienser

Läckra spett smakar bra som ett lite lättare mål festlig lunch eller supé. De kan också serveras som förrätt. Servera ett par färdigköpta dippsåser till. Spetten ska marineras i 2 timmar.

Ingredienser

portioner
  • 225 g entrecôte
  • 225 g fläskkarré
  • 12 jätteräkor
  • salt
  • vitpeppar
  • neutral olja

Marinad:

  • 1,5 dl kinesisk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, riven

Till servering:

  • sweet chilisås
  • barbequesås

Du behöver också:

  • 12 grillspett

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftan och ingefäran. Riv båda ner i en skål och blanda samman med sojan. Tärna köttet och lägg de två sorterna i olika skålar. Lägg räkorna i en annan skål och fördela marinaden i skålarna. Ställ dem svalt att marinera i minst 2 timmar. Blötlägg grillspetten.
  2. Trä de två köttsorterna och räkorna på spetten. Stek i olja eller pensla med olja och grilla spetten. Fläskköttet har en tillagningstid på ca 15 minuter. Biffköttet ska lagas i ca 5 minuter och räkorna i ca 4. Krydda spetten med salt och peppar.
  3. Häll upp grillsåserna i separata skålar. Fördela spetten på varma tallrikar och servera med grillsåserna.