Biscottiskorpor: Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda väl. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och mandel. Arbeta väl. Rulla en boll av degen och dela den i två delar. Rulla till två rullar, ca 25 cm långa. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta ut dem till två rektanglar, ca 10 cm breda och 1 1/2 cm höga. Grädda i 12-15 minuter. Ta ut och låt svalna lite, skär sedan 1 cm breda snittar. Lägg dem på ugnsgaller med snittsidan upp och grädda ca 12 minuter.
Snöbollar: Tvätta apelsinen noga. Pressa den och strimla skalet. Riv mandelmassan grovt. Blanda i apelsinsaft och strimlat skal. Rulla till små bollar. Smält blockchokladen i mikro eller vattenbad. Rulla kulorna i chokladen och sedan i mandelspånen. Låt stelna i kyl.
Pepparkakor med fikon: Klicka på färskost på pepparkakorna. Skär fikonen i små klyftor. Fördela klyftorna på pepparkakorna och droppa över lite flytande honung.