4 skivor formfranska, från Brillobagaren, smörstekta
dill, finhackad
4 citronklyftor, till garnering
Kalix löjrom, till topping
Toast Erik Lallerstedt
250 g färska räkor, grovt skurna
1 dl majonnäs, fast
2 msk dill, finskuren (ej med kolstålskniv)
1 msk färsk pepparrot, riven (ej på originaltoasten)
4 skivor bröd, smörstekt
4 msk Kalix löjrom
dillvippor, att dekorera med
citronklyftor, att dekorera med
Toast Karin Chädström
400 g räkor
4 msk majonnäs
salt
vitpeppar (eller citronpeppar)
4 skivor vitt bröd
smör, till stekning
80-100 g löjrom
citron, till garnering
Gör så här
Toast Riche
Hacka räkorna grovt och blanda ihop med pepparrot, citronsaft och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp räkröran på de smörstekta brödskivorna och garnera med dill, citronklyfta och kalixrom.
Toast Erik Lallerstedt
Blanda räkorna med majonnäs, dill och riven pepparrot.
Lägg upp räkröran på brödskivorna, lägg på löjrommen på toppen och garnera med dill och citron. PS från Erik "Tänk på att kopian ibland kan bli bättre än originalet"
Karin Chädström
Finhacka räkorna och blanda dem med majonnäsen och kryddorna. Ta ut fyra rundlar ur brödet och smörstek dem gyllenbruna. Bred räkmajonnäsen över och toppa med löjrommen. Servera med en citronklyfta.
Karin skrev i sin bok Kallskänkans kokbok "Jag gör min Skagen utan dill, för så var receptet i original på Riche"