Tre minipizzor med tapastoppings

Tre minipizzor med tapastoppings
Foto: Köket

Tre minipizzor med tapastoppings

25 ingredienser

1 h

Tapaskväll eller pizzakväll? Bjuder över till båda och servera minipizzor med tapastopping.

Ingredienser

portioner15 - 20 stycken

Pizzadeg

  • 50 g jäst
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 7 dl vetemjöl special

Topping 1

  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 förp Paul&Thom cocktail chorizo, skivad
  • 0,5 förp Paul&Thom mykonos mix
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 kruka färsk timjan

Topping 2

  • 1 förp crème fraîche
  • 100 g getost, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 färska fikon, delade
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk Paul&Thom dadelbalsamkräm
  • 0,5 kruka färsk timjan

Topping 3

  • 2 msk tomatpuré
  • 1 mozzarellaboll, isärdragen
  • salt
  • svartpeppar
  • 70 g Paul&Thom Serrano
  • några blad färsk basilika

Gör så här

  1. Blanda jäst, salt, olivolja och fingervarmt vatten i en bunke. Blanda i lite mjöl i taget tills du fått en fast deg. Resten av mjölet sparar du till utbakningen. Låt degen jäsa i 25 minuter under bakduk. Dela degen i 15-20 bitar och kavla ut dem på mjölat bakbord.

Topping 1

  1. Bred ut tomatpuré på pizzabottnen en bit från kanten. Fördela skivade cocktail chorizo, mykonos mix, salt och svartpeppar. Grädda pizzan på 200 grader i 10-12 minuter. Ta ut och toppa med färsk timjan.

Topping 2

  1. Bred ut créme fraîche på pizzabottnen en bit från kanten. Fördela getost, rödlök och fikon på pizzan. Strö över lite salt och svartpeppar. Grädda pizzan på 200 grader i 10-12 minuter. Ta ut och ringla över dadelkräm och toppa med färsk timjan.

Topping 3

  1. Bred ut tomatpuré på pizzabottnen en bit från kanten. Fördela mozzarella, salta och peppra. Grädda på 200 grader i 10-12 minuter. Ta ut och fördela Serranoskinkan och den färska basilikan.