I samarbete med PAUL OCH THOM

Tre minipizzor med tapastoppings

3 röster
1 h
15-20 minipizzor
Tre minipizzor med tapastoppings
Foto: Köket

Tapaskväll eller pizzakväll? Bjuder över till båda och servera minipizzor med tapastopping.

Visa mer
1 h
15-20 minipizzor

Du behöver

Pizzadeg

  • 50 g färsk jäst
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl special

Topping 1

  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 förp Paul&Thom cocktail chorizo, skivad
  • 0,5 förp Paul&Thom mykonos mix
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 kruka färsk timjan

Topping 2

  • 1 förp crème fraiche
  • 100 g getost, skivad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 2 fikon, delade
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk Paul&Thom dadelbalsamkräm
  • 0,5 kruka färsk timjan

Topping 3

  • 2 msk tomatpuré
  • 1 mozzarellaboll, i särdragen
  • salt och svartpeppar
  • 70 g Paul&Thom Serrano
  • några blad färsk basilika

Gör så här

  1. Blanda jäst, salt, olivolja och fingervarmt vatten i en bunke. Blanda i lite mjöl i taget tills du fått en fast deg. Resten av mjölet sparar du till utbakningen. Låt degen jäsa i 25 minuter under bakduk. Dela degen i 15-20 bitar och kavla ut dem på mjölat bakbord.
  2. Topping 1
    Bred ut tomatpuré på pizzabottnen en bit från kanten. Fördela skivade cocktail chorizo, mykonos mix, salt och svartpeppar. Grädda pizzan på 200 grader i 10-12 minuter. Ta ut och toppa med färsk timjan.
  3. Topping 2
    Bred ut créme fraîche på pizzabottnen en bit från kanten. Fördela getost, rödlök och fikon på pizzan. Strö över lite salt och svartpeppar. Grädda pizzan på 200 grader i 10-12 minuter. Ta ut och ringla över dadelkräm och toppa med färsk timjan.
  4. Topping 3
    Bred ut tomatpuré på pizzabottnen en bit från kanten. Fördela mozzarella, salta och peppra. Grädda på 200 grader i 10-12 minuter. Ta ut och fördela Serranoskinkan och den färska basilikan.
3 april 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept