Tre klassiska indiska drinkar

Tre klassiska indiska drinkar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tre klassiska indiska drinkar

14 ingredienser

En drink behöver inte innehålla alkohol. Det här är tre välsmakande och läskande sommardrinkar att servera en het dag.

Ingredienser

portioner

Lassi:

  • 5 dl yoghurt
  • 3 dl mjölk
  • 10 is, bitar

Smaksättning:

  • 0,5 tsk salt (eller 8 msk strösocker)

Mangolassi:

  • 3 dl yoghurt
  • 125 g mango
  • 0,5 tsk citron, pressad
  • 5 msk vatten, kallt
  • 4 msk strösocker
  • 10-12 is, bitar

Mango- och apelsindrink:

  • 2 mango
  • 2,5 dl apelsin, pressad
  • 1 tsk strösocker
  • 10-12 is, bitar

Gör så här

  1. Lassi: Häll yoghurt, mjölk och isbitar i en matberedare eller mixer. Välj om du vill smaksätta med socker eller salt. Kör 20-30 sekunder, häll upp i tillbringare och servera genast.
  2. Mangolassi: Skala mangon och dela den i bitar. Lägg yoghurt, citronsaft, vatten och socker i en mixer. Kör ca 20 sekunder tills sockret löst sig. Sätt till isbitarna och kör 15-20 sekunder till. Häll upp i tillbringare och servera genast.
  3. Mango- och apelsindrink: Skala och dela mangon i bitar. Kör den tillsammans med apelsinjuicen och eventuellt socker i mixer ca 20 sekunder. Sätt till isen och kör ytterligare 10-15 sekunder tills isen är nästan helt krossad. Slå upp i tillbringare och servera genast.