En matig macka passar bra att servera i mellanndagarna, när ingen orkar laga mat. Ta det du har hemma eller följ våra förslag. Bre brödet, lägg på sallatsblad och tomatskivor. Fyll med något av förslagen.
Tonfiskmacka: Mosa innehållet i en burk tonfisk med majonnäs och gräddfil. Krydda röran med salt, peppar och curry. Garnera mackan med finskuren färsk lök eller purjo samt sallatsblad och tomatskivor.
Aubergine- och paprikamacka: Grilla ett par skivor hel aubergine. Grilla bitar av röd paprika och lägg dem i plastpåse en stund så skalet lossnar. Fyll brödet med aubergine, grillad paprika och skivor av avokado. Krydda med salt och peppar.
Macka med fetaost: Gör ett längsgående snitt mitt på minibaguetterna. Tärna paprika, tomat och gurka. skär löken i strimlor. Fyll smörgåsarna med fetaost, paprika, gurka, lök, sallat och svarta oliver. Krydda med salt och peppar.