Trattkantarell surprise

Trattkantarell surprise
Foto: TV4

Trattkantarell surprise

Av: Karin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 min

Lättlagad paj med frasig smördeg som pajskal fylld med en krämig stuvning med trattkantareller och Västerbottensost. 

Dryckestips: Vitt vin, ”Anselmi Capitel Foscarino 2016”. Rött vin, ”Urlar Pinot Noir 2013.”

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 l trattkantareller
  • 0,5 dl kantarellfond, koncentrerad
  • 1 rödlök
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 förp färsk smördeg [250 g]
  • 150 g Västerbottensost riven

Till servering

  • avokado
  • sockerärtor
  • tomat

Gör så här

  1. Klä en pajform med smördegen. Nagga smördegen med en gaffel. Förgrädda i ugnen i 200 grader i ca 5 minuter eller tills den fått lite färg.
  2. Skala och hacka rödlöken. Stek kantarellerna och löken så de är genomstekta. Häll på grädden och kantarellfonden. Låt puttra några minuter till en stuvning.
  3. Lägg stuvningen på smördegen och toppa med riven Västerbottensost. Gräddas i ugnen ca 10-15 minuter eller tills pajen fått färg. Låt pajen kallna. Skär därefter upp tårtbitar och värm igen. Servera med avokado, tomater och finstrimlade sockerärtor.