Asiatisk rissallad med krispiga cruditéer

En sallad med sötsyrligt ris och krispiga, tunt skivade rotsaker - ”cruditéer” - är gott till grillat på sommaren. Lätt att laga till många!

30 juni 2013
4

Du behöver

  • 2 dl sushiris
  • 2 dl vatten
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 0,5 knippe rädisor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • salt

Gör så här

  1. Blötlägg ris i rikligt med kallt vatten ca 30 minuter.
  2. Häll av och skölj noga.
  3. Blanda med 2 dl vatten i en kastrull. Tillsätt lite salt.
  4. Låt koka upp och sänk sedan värmen till lägsta effekt. Lyft ej locket!
  5. Låt riset ångkoka cirka 20 minuter.
  6. Blanda vinäger och socker i en plastbunke. Låt sockret smälta i vätskan.
  7. Blanda riset med vätskan och låt svalna.
  8. Skala morot och palsternacka och skiva tunt på mandolin eller med en osthyvel. Lägg i iskallt vatten så blir de riktigt krispiga.
  9. Varva ris, morot, palsternacka, halverade rädisor och koriander på ett fat. Toppa din rissallad med sesamfrön.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept