Snabb kimchisallad

Tove Nilsson recept

Snabb kimchisallad

9 ingredienser

En enkel och snabb variant av kimchi (koreansk, inlagd kålsallad) som får samma goda hetta och syra men med hjälp av risvinäger istället. Blanda upp med salladslök och spenat och servera som tillbehör.

Servera kimchisallad till

Grissida med hoisinglaze »

Karréspett med ingefärs- och jordnötsmarinad »

Äkta kimchi görs genom mjölksyrning precis som surkål.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kinakålshuvud
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 3-4 msk kimchipaste (eller annan het chilisås)
  • 1 förp bladspenat
  • 3 salladslökar, ansade och fint strimlade
  • salt

Gör så här

  1. Strimla kålen och blanda med riven vitlök, vinäger, socker, ingefära och kimchipaste. Krydda med salt.
  2. Låt stå minst 30 minuter så att kålen blir lite mjuk.
  3. Vänd in spenat strax innan servering och toppa med strimlad salladslök.