Linssallad med rödkål

11 röster
4
Linssallad med rödkål
Foto: Tove Nilsson
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl belugalinser (svarta linser)
  • 200 g rödkål
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • nymald svartpeppar

Serveras med

  • Gräddfil eller turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Koka linserna i saltat vatten ca 15-20 minuter. De ska bli genomkokta men fortfarande vara lite ”tuggiga”.
  2. Strimla rödkålen på mandolin eller med en osthyvel.
  3. Blanda rödkålen med vinäger och olja.
  4. Häll av linserna i sil och skölj snabbt i kallt vatten, låt droppa av.
  5. Blanda linser och rödkål.
  6. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vinäger.
  7. Servera med en klick gräddfil eller yoghurt!
18 januari 2011

Fler goda recept