Asiatisk sojapicklad svamp

9 röster
Svamptapenade
Foto: TV4

Karljohansvamp eller taggsvamp inlagd i soja med ingefära, fänkålsfrö och stjärnanis. Gott att toppa nudlar, macka eller servera som tillbehör till en gryta eller soppa.

Visa mer

Du behöver

  • 300 g svamp, t ex karljohan eller taggsvamp
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl japansk soja
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk färsk ingefära, hackad
  • 0,5 tsk fänkålsfrö
  • 4 stjärnanis
  • 0,5 tsk salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rensa och skiva svampen.
  2. Koka upp socker, soja, vinäger ingefära och kryddor.
  3. Drag kastrullen från värmen och blanda med svampen.
  4. Fyll i väl rengjorda burkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara svalt, håller upp till 3 veckor i oöppnad förpackning.
23 september 2013

Laddar fler recept...