Ginger ale-syrup

Tove Nilsson recept

Ginger ale-syrup

7 ingredienser

15 min

Gör din egen ginger ale-syrup. Inte alls särskilt svårt och det blir fantastiskt gott! Receptet kommer från Tove Nilssons bok Soda, lemonad och snacks.

Ingredienser

portioner dl
  • 2 dl färsk ingefära, mixad [ca 200 g]
  • 5 dl vatten
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk citronsyra
  • 1,5 krm salt
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 dl rörsocker

Gör så här

  1. Skölj och mixa ingefäran i en matberedare (den behöver inte skalas om man sköljer den noga).
  2. Mixa riktigt ordentligt så att den nästan blir till puré.
  3. Koka upp vatten, ingefära, citronskal, citronsyra och salt. Låt sjuda cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt socker och rör om så att det smälter i vätskan. Dra av från värmen och låt svalna under lock eller silduk.
  5. Sila genom en finmaskig sil eller silduk. Fyll i väl rengjord glasflaska och förvara i kylen.
  6. Blanda med is och kolsyrat vatten.