Marsipantryffelägg

Marsipantryffelägg
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Marsipantryffelägg

9 ingredienser

Rulla nougatfyllda pastellägg och bjud på till kaffet! Här hittar du ett recept på chokladtryffelägg som du klär i marsipan och doppar i chokald.

Ingredienser

portioner20 - 25 stycken

Tryffelsmet

  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1 msk punsch (eller cognac)
  • 30 g smör, rumsvarmt

Övrigt

  • 400 g marsipan
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl strössel
  • florsocker
  • hushållsfärg

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Värm grädden, tillsätt punsch och häll över chokladen. Tillsätt smöret och rör ihop till en slät kräm.
  3. Låt svalan i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen minst 2 timmar.
  4. Forma smeten till små ägg genom att rulla en klick smet i händerna. Ställ i kyl 30 min.
  5. Färga marsipanen i valfri färg. Marsipanen kan vara lättare att jobba med om man strör florsocker över bakbordet!
  6. Täck tryffeläggen med marsipan. Forma till små ägg.
  7. Smält chokladen över vattenbad.
  8. Doppa äggen i choklad och strö över strössel. Lägg på bakplåtspapper och ställ kallt så att chokladen stelnar.