Toscansk ugnspannkaka

Fredrik Eriksson ny

Toscansk ugnspannkaka

15 ingredienser

30-40 m

Testa Fredrik Erikssons goda ugnspannkaka med lök,  rostad paprika och parmesan. Serveras med tomat- och rucolasallad.

Ingredienser

portioner

Grundrecept ugnspannkaka

  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör, smält

Smaksättning

  • 3 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl parmesanost, riven + extra till servering
  • 2 dl rostad paprika, grovt skuren
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl oliver
  • 70 g rucolasallad
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Vispa samman ägg och mjöl, späd med mjölken. Tillsätt smält smör och salta.
  2. Värm ugnen till 225 grader.
  3. Grovhacka löken och vitlöken, fräs det lätt i olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smörj en plåt med olivolja, fördela löken och paprikan över plåten. Slå på smeten och se till att grönsakerna är jämnt fördelade över plåten. Toppa med grovriven parmesan.
  5. Grädda i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt vila några minuter.
  6. Dela tomaterna och vänd runt med lite olivolja. Tillsätt oliver och vänd ner ruccola.
  7. Servera ugnspannkakan toppad med tomatsalladen och riven parmesanost.