Tortillapizza med smak av berbere och rödkålssallad

Tortillapizza med smak av berbere och rödkålssallad

16 ingredienser

35 min

Hemmagjord pizza smakar bäst, eller hur? Testa den här heta pizzan som har flera goda toppings som köttfärs, lök, majs och ost. Köttfärsen får sin smak från beberekryddan som har en rund och fyllig smak av paprika, muskotnöt och hetta från chili. Till pizzan kan du servera en ny variant på pizzasallad, nämligen rödkålssallad med pistagenötter.

Berbere

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Berbere från Santa Maria.

Ingredienser

portioner

Köttfärsfyllning

  • 800 g nötfärs
  • 2,5 msk Santa Maria Ethiopian Berbere
  • matolja
  • Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • Santa Maria Rock Salt

Topping

  • 6 Santa Maria Pizza Tortilla [4 pack]
  • 1 Santa Maria Pizza Sauce [flaska]
  • 200 g majs
  • 3 salladslökar
  • 300 g riven ost

Rödkålssallad

  • 0,5 rödkål
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • Santa Maria Rock Salt
  • Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 1 dl pistagenötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Bryn färsen och krydda med berbere, salt och svartpeppar.
  3. Lägg tortillabröden på bakplåtar med bakplåtspapper. Bred ut cirka 2 msk Pizza Sauce (på varje tortilla) och fördela köttfärsen.
  4. Lägg på lök och majs. Toppa med ost.
  5. Grädda pizzorna i cirka 10 minuter eller tills osten smält.
  6. Lägg den strimlade rödkålen i en skål och ringla över olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda runt. Toppa med pistagenötter.
TIPS!
Kryddtips!
Berbere

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration!

Läs mer