Tortiglioni ai 4 formaggi

koket.se
Tortiglioni ai 4 formaggi
Foto: TV4
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Tortiglioni ai 4 formaggi

7 ingredienser

30 m

Pastagratäng med fyra sorters ost - kan det ens bli bättre?

Se Sergio Campogiani laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g tortiglioni
  • 150 g gorgonzolaost
  • 150 g provoloneost
  • 150 g taleggioost
  • 150 g grana padano
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Tärna alla ostar förutom grana padano, den skall rivas.
  2. Medan pastan kokas al dente, häll grädden i en kastrull. Låt den koka under omrörning och reducera den till ca 2 dl.
  3. När pastan är klar slå av allt vatten i ett durkslag och lägg den i en ugnsfast form. Häll över grädden och svartpepparn och rör om.
  4. Nu är det dags att använda ostarna. Dela upp formen i tre delar, lägg gorgonzola till vänster, sedan provolone i mitten och avsluta med taleggion till höger. Pudra riven grana padano över hela formen. OBS.Blanda inta ostarna tillsammans. Gorgonzola kommer då att ta över smakmässigt, det är därför viktig att man dela upp dem.
  5. Gratinera under ugnsgrillen i ca 10 min tills det hela får en gyllenbrun färg