• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tortellini ricotta och spenat med grönsakssås

Tortellini ricotta och spenat med grönsakssås

3 steg att laga

11 ingredienser

10 min

En enkel, snabb och god rätt med färsk pasta fylld med ricotta och spenat.

Råna Tortelloni ricotta och spenat

Snabbt, enkelt och supergott med färsk pasta från Giovanni Rana.

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 1 förp Rana Tortelloni Ricotta och spenat
  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g morot
  • 50 g pumpa
  • 50 g stjälkselleri
  • 50 g lök
  • chilipeppar
  • 2 färska salviablad
  • parmesanost, valfritt
  • salt, efter smak

Gör så här

  1. Börja med att skära alla grönsaker i tärningar och finhacka även löken.
  2. Fräs först den hackade löken och vitlöken tillsammans med smöret i en stor stekpanna, på medelvärme. Efter ca 1 minut tillsätt de tärnade grönsakerna och salvian och stek på hög värme i ca 5-6 minuter tills de mjuknat lätt. Krydda med salt, och chilipeppar efter smak.
  3. Under tiden koka Tortelloni enligt anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet och vänd ner pastan i stekpannan med grönsakerna. Tillsätt även parmesanost och blanda allt väl. Servera med en gång!
TIPS!
Rana fettuccine med lax och citronsås

Tips från Giovanni Rana!