Tortellini i tomatsås

Tortellini i tomatsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tortellini i tomatsås

13 ingredienser

Stora färska tortellini finns att köpa i saluhallar och italienska delikatessbutiker. En mindre variant hittar du i kyldisken i livsmedelsbutiken. Du som gillar att laga mat lagar din egen tomatsås. Har du bråttom går det att fuska med färdigköpt.

Ingredienser

portioner
  • 16 tortellini

Tomatsås:

  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 0,5 morot
  • 1 blekselleri, liten bit
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala och hacka lök och morot fint och finhacka bleksellerin. Fräs hacket i olivolja i en kastrull, häll på tomaterna och låt småputtra i 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar, socker, oregano och vinäger. Pressa ner vitlöken och låt puttra ytterligare 10 minuter. Mixa såsen slät.
  2. Koka tortellinin i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.
  3. Lägg upp den varma tortellinin med tomatsåsen över. Vrid några varv med svartpepparkvarnen över.