En rätt som inte bara ser fantastiskt god ut, den smakar som om du vore i sjunde himlen också! Perfekt om du vill briljera i matlagningskunskap, kanske för dina vänner eller varför inte på din nya dejt?
Trattkantarellsås: Skala rotfrukterna. Dela dem i cirka 7 centimeter långa och 1 centimeter tjocka stavar. Värm en stekpanna med 1 msk av rapsoljan och rosta rotfrukterna på medelstark värme i knappt 5 minuter. Rör om då och då. Krydda med 2 krm salt. Ta upp rotfrukterna på hushållspapper och låt svalna en stund.
Kött:Bred ut köttskivorna på en skärbräda. Fördela de avsvalnade rotfrukterna på köttskivorna. Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare. Salta och peppra. Bryn rulladerna runtom i resten av rapsoljan på medelstark värme. Ta upp dem och ställ åt sidan.
Lägg svampen i pannan och stek dem i smör på medelvärme i cirka 2 minuter. Häll på oxbuljong, vatten och matlagningsgrädde. Lägg i rulladerna och brässera dem med svampen på svag värme i 4-5 minuter. Red av med 1 tsk majsstärkelse utrört i lite vatten. Krydda med salt och peppar.
Fullkornspasta:Koka upp 3 l vatten med 2 tsk salt och 1 msk av rapsoljan. Lägg i pastan och koka enligt förpackningens anvisning. Häll av vattnet genom durkslag. Spola pastan i kallt vatten. Lägg tillbaka pastan tillsammans med resten av rapsoljan i den varma kastrullen. Värm i 1 minut under omrörning. Strö över klippt smörgåskrasse och grovskuren gräslök.