Grillad fläskkarré med coleslaw samt cheddarbakad asterixpotatis

Grillad fläskkarré med coleslaw samt cheddarbakad asterixpotatis
Foto: TV4

Grillad fläskkarré med coleslaw samt cheddarbakad asterixpotatis

Av: Torsten Kjörling

Från: Nyhetsmorgon

20 ingredienser

En god stek är aldrig fel. Detta passar kanske bäst som fredagsmiddag, fast naturligtvis funkar den som en vardagsvariant också. Coleslaw är en amerikansk variant av vår råkostsallad.

Ingredienser

portioner

coleslaw

  • 1 dl gula russin
  • 200 g morot
  • 200 g spetskål
  • 200 g kålrot
  • ca 2 msk ingefära, riven
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl kvarg
  • ca 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Asterixpotatis

  • 720 g Asterixpotatis [4 x 180 g]
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 50 g cheddarost, riven

Fläskkarré

  • 680 g fläskkarré benfri [4 skivor à 170 g]
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 8 kvistar timjan till garnering

Gör så här

  1. Coleslaw: Blötlägg russinen i varmt vatten i 20 minuter. Ansa spetskålen. Skala morötter, kålrot och ingefära.
  2. Riv spetskål, morot och kålrot på grova sidan av rivjärnet. Riv skalet på citronen på den fina sidan av rivjärnet. Pressa ur citronsaften. Häll av vattnet från russinen. Tillsätt russin, citron, ingefära, senap, majonnäs, kesella samt salt och peppar. Blanda alla ingredienser till coleslaw.
  3. Asterixpotatis: Sätt ugnen på 200-225 grader.
  4. Skär potatisen i halvor. Häll 2 msk rapsolja på en plåt. Vänd runt potatishalvorna i oljan. Placera dem med snittytan uppåt. Strö en 1 tsk flingsalt över potatishalvorna. Sätt potatisen i ugnen i 25 minuter.
  5. Riv cheddarosten på den grova sidan på rivjärnet. Strö cheddarosten över potatishalvorna och låt osten smälta de sista 5 minuterna i ugnen.
  6. Fläskkarré: Salta och peppra karrékotletterna. Gnid in dem i oljan. Grilla på medelvärme i grillpanna cirka 5 minuter på varje sida. Servera fläskkarrén med coleslaw och cheddarbakad potatis.