Torskgratäng med västerbottenost, soltorkade tomater och örtpesto

1 röst
40 min
4
Torskgratäng med västerbottenost, soltorkade tomater och örtpesto

I det här receptet använder vi Örtpesto Basilika. God - som om du gjort den själv!

Svegro Örtpesto Basilika
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner, gärna både bruna och vita
  • 2 msk smör
  • 1 dl soltorkade tomater
  • salt
  • peppar
  • 500 g torskfilé, skinn- och benfri i bitar
  • 1 burk Svegro Örtpesto Basilika
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl västerbottensost

Till servering

  • färska basilikablad
  • potatis, pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs allt i hälften av smöret i en panna. Hacka de soltorkade tomaterna och häll i dem i pannan tillsammans med vispgrädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj och torka av torskbitarna. Smörj en ugnsfast form med resten av smöret och lägg i fiskbitarna.
  4. Krydda fisken med salt och peppar och bred sedan över peston. Häll såsen runt fiskbitarna och strö sedan över västerbottenost.
  5. Ställ in i ugnen och gratinera i 20 minuter eller tills fisken är färdig. Strö gärna över lite färsk basilika och servera med pressad potatis.
16 april 2020