Torskfilé med stuvad potatis

Torskfilé med stuvad potatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Torskfilé med stuvad potatis

15 ingredienser

Genom att man panerar fisken blir den både drygare och smakar mer. På samma sätt kan du även steka annan vit fisk. Den stuvade potatisen passar också utmärkt till rimmad lax.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1-2 ägg
  • 1 dl rågmjöl
  • salt
  • peppar
  • smör, att steka i

Potatis:

  • 700 g potatis
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • ev majsstärkelse
  • 1 knippe dill, finhackad
  • salt
  • peppar

Till servering:

  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i strimlor, som till Janssons frestelse. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Låt ånga av.
  2. Koka upp grädde och mjölk. Låt puttra en stund. Red av med lite maizenamjöl utrört i vatten om stuvningen är för lös. Ta undan ett par dillkvistar till garnering. Hacka resten fint och vänd ner den. Vänd ner potatisen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smaksätt rågmjölet med salt och peppar. Vänd torsken först i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och till sist i rågmjöl. Stek fisken gyllenbrun i smör.
  4. Koka upp den stuvade potatisen och servera den till fisken med citron och en dillkvist.