Torskburgare från Streetfood by Fia & Mats

POPULÄRT
Torskburgare från Streetfood by Fia & Mats i Karlskrona

Torskburgare från Streetfood by Fia & Mats

Av: Fia Vinestrand, Mats Vinestrand

Från: Fiskedestination

18 ingredienser

40 m

En matig och lyxig och fiskburgare på rimmad torsk. Med stekt bacon, smörstekta kantareller, bulgurröra och hemgjord dressing är det här en burgare utöver det vanliga!

Ingredienser

portioner

Torskburgare med bacon och ost

  • 600 g torsk, à 4 x 150 g (lättrimmad)
  • 1 förp bacon, stekt
  • 4 skivor ost
  • peppar, efter behov
  • salt (efter smak)

dressing

  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 msk ostronsås
  • 1 citron, finrivet skal
  • salt (efter smak)

Tillbehör

  • 4 dl fullkornsbulgur, kokt (eller ris/linser)
  • 4 chilifrukter, finhackade
  • 1 purjolök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl kantareller, smörstekta
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 melon, skivad

Gör så här

Torskburgare med bacon och ost

  1. Mixa torsken till en färs med salt och peppar, forma till burgare och stek dem och baconen var för sig. Lägg på osten på burgarna i slutet, tills den smält.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen.

Montering

  1. Bred dressingen på det undre hamburgerbrödet.
  2. Lägg på lite kokt bulgur blandat med hackad chili, purjolök, riven vitlök och olivolja.
  3. Lägg på en burgare med den smälta osten på ovansidan.
  4. Avsluta med bacon, smörstekta kantareller, mer dressing och brödet ovanpå.
  5. Servera resten av bulgurröran och skivade melonbitar som tillbehör bredvid hamburgaren.