Torsk med frasigt bruschettatäcke, serveras med smörslungad broccoli

Torsk med frasigt bruschettatäcke, serveras med smörslungad broccoli
Foto: Köket

Torsk med frasigt bruschettatäcke, serveras med smörslungad broccoli

15 ingredienser

30 m

Klassisk torsk i ugn med frasigt täcke - med en tvist av bruschettamix! Serveras med smörslungad broccoli och sockerärtor. 

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk vatten
  • 100 g smör
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 2 tsk Paul&Thom bruschettamix classic
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl ost, smakrik , riven

Smörslungad broccoli och sockerärtor

  • 250 g broccoli
  • 150 g sockerärtor
  • 75 g smör
  • 0,5 kruka dill, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en smord ugnsfast form, salt och peppra. Häll på 2 msk vatten och täck med aluminiumfolie och ånga fisken i ca 10 minuter.
  2. Gör täcket till fisken genom att smälta smör och fräsa löken tillsammans med bruschettamixen. Blanda i ströbröd och riven ost. Bre över blandningen på fisken och gratinera i ca 10 minuter eller tills fisken fått en härligt gyllene färg.

Smörslungad broccoli och sockerärtor

  1. Dela ner broccolin i buketter. Koka broccoli och sockerärtor i lättsaltat vatten i 2 minuter under lock. Häll av och smält smör i samma kastrull. Vänd ner broccoli och sockerärtor i smöret tillsammans med hackad dill. Smaka av med salt och peppar. Servera till den frasiga fisken.