Torsk med caviar och smörsås

44 röster
30 m
4

Elegant torskrätt med smörslungad fänkål och lyxig beurre blanc med tre sorters rom.

Tips! Här kan du se Tommy Myllymäki göra beurre blanc steg för steg.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 800 g fin torskfilé, i 4 bitar
  • 1 huvud fänkål, tunt hyvlat
  • 300 g smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 25 g gräslök, finskuren
  • 20 g caviar
  • 20 g löjrom
  • 20 g forellrom
  • salt
  • smör

Gör så här

  1. Krydda torsken med salt och låt stå i 15 minuter innan tillagning. Baka torsken i ugn 150 grader i ca 10 minuter till en innertemperatur av 40 grader.
  2. Koka upp schalottenlök med vitt vin och vitvinsvinäger, låt koka ihop tills hälften återstår.
  3. Vispa ned 300 g smör i såsen i omgångar eller tills att såsen är lagom tjock. Tillsätt caviar, löjrom, forellrom och gräslök. Smaka av med salt.
  4. Värm den tunt hyvlade fänkålen hastigt i smör och vatten så att den behåller spänsten men ändå är mjuk och god. Servera genast med torsk och mycket sås!
31 december 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept