Torsk med caviar och smörsås

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 800 g fin torskfilé, i 4 bitar
  • 1 huvud fänkål, tunt hyvlat
  • 300 g smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 25 g gräslök, finskuren
  • 20 g caviar
  • 20 g löjrom
  • 20 g forellrom
  • salt
  • smör

Gör så här

  1. Krydda torsken med salt och låt stå i 15 minuter innan tillagning. Baka torsken i ugn 150 grader i ca 10 minuter till en innertemperatur av 40 grader.
  2. Koka upp schalottenlök med vitt vin och vitvinsvinäger, låt koka ihop tills hälften återstår.
  3. Vispa ned 300 g smör i såsen i omgångar eller tills att såsen är lagom tjock. Tillsätt caviar, löjrom, forellrom och gräslök. Smaka av med salt.
  4. Värm den tunt hyvlade fänkålen hastigt i smör och vatten så att den behåller spänsten men ändå är mjuk och god. Servera genast med torsk och mycket sås!
Kommentera receptet

Fler goda recept