Torsk i ugn

Torsk i ugn
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Torsk i ugn

12 ingredienser

Buljongkokt torsk är perfekt smalmat.

Ingredienser

portioner
  • 600-700 g torskfilé
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 1 purjolök, skivad (liten)
  • 1 morot, skivad
  • stjälk stjälkselleri, i bitar
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk körvel
  • 1 lagerblad
  • citron, pressad
  • salt
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Lägg alla grönsakerna i en kastrull, slå på vatten och tillsätt alla kryddor utom citron. Koka grönsakerna knappt klara. Ta upp dem och koka ihop buljongen till hälften.
  2. Vik filéerna tvärs över och lägg i en lättsmord ugnsform Salta lätt. Lägg grönsakerna över och slå på den hopkokta buljongen.
  3. Täck med folie och koka fisken klar mitt i ugnen cirka 15 minuter. Pressa över citron vid serveringen.