Tornedalstapas

Tornedalstapas
Foto: TV4

Tornedalstapas

Av: Åsa - Haparanda

Från: Halv åtta hos mig

28 ingredienser

30m

Små smörstekta toast toppade med tre olika smakrika röror; kantarellröra, renstek samt tonfisk och najadlax.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rensteksröra

  • 200 g rökt renstek
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl färskost med pepparrotssmak
  • 4 bitar tunnbröd, hårt
  • salt
  • peppar

Ädelbäckstoppar

  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 1 förp tonfisk i vatten
  • 0,5 rödlök, hackad (eller gul)
  • dill
  • salt
  • peppar
  • 100 g najadlax
  • 8 skivor gurka
  • 4 skivor formfranska
  • smör

Kantarellmums

  • 200 g kantareller
  • 4 msk kantarellmjukost
  • 0,5 rödlök, hackad (eller gul)
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • smör
  • 4 skivor formfranska

Gör så här

Rensteksröra

  1. Hacka rensteken och finhacka rödlök och gräslök.
  2. Blanda crème fraiche och färskost.
  3. Rör ner renstek, löken och smaka av med salt och peppar.
  4. Bryt 4 bitar av hårt tunnbröd.
  5. Bred på rensteksröran.
  6. Toppa med hackad rödlök.

Ädelbäckstoppar

  1. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, senap, dill, finhackad lök och avrunnen tonfisk.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stansa ut 4 rundlar av brödet och stek dessa i smör.
  4. Bred på röran och toppa med skivad najadlax, gurka och dill.

Kantarellmums

  1. Bryn smör i en stekpanna och stek kantareller och hackad lök.
  2. Häll i grädden och koka upp.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stansa ut 4 rundlar av brödet och stek i smör.
  5. Bred på 1 msk kantarellmjukost på varje brödbit.
  6. Toppa sedan brödet med kantarellblandningen.