Torkade coctailtomater

Torkade coctailtomater
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Torkade coctailtomater

7 ingredienser

När du torkar tomater i ugn är det fördelaktigt att göra det i varmluftsugn. Torkade tomater passar utmärkt i grytor eller som här, marinerade tillsammans med oliver.

Ingredienser

portioner
  • 2 kg körsbärstomater

Till servering:

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 krm rörsocker
  • 1 dl gröna oliver

Gör så här

  1. Värm ugnen till 80°. Dela tomaterna och skär bort stjälkfästet. Lägg tomaterna på bakplåtspapper på ugnsplåt och sätt in mitt i ugnen.
  2. Låt stå tills tomaterna är torkade. Med varmluftsugn tar torkningen cirka 4 timmar, i vanlig ugn med ugnsluckan på glänt tar det ungefär dubbelt så lång tid. Passa noga mot slutet. Tomaterna ska inte bli papperstorra utan kännas ungefär som torkade aprikoser. Stäng av ugnen och låt tomaterna eftertorka med luckan på glänt över natten. Förvara dem i glasburk med lock.
  3. Blanda samman olja, vinäger, salt, peppar och socker till dressingen. Lägg upp tomaterna på serveringsfat och strö över oliverna. Droppa dressingen över före servering.