Chokladkaka med bang

Chokladkaka med bang
Foto: TV4

Chokladkaka med bang

Av: Tord - Gotland

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

40 min

Chokladkaka som serveras med hallonsås.

Vintips från Tord
I Castei Recioto, 195 kr, art nr 77207

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl rörsocker
  • 0,5 dl matolja
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk mörk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 100 g mörk choklad (hög kvalitet)
  • 0,25 chilifrukt
  • 1 skvätt tabasco

Syrlig hallonsås

  • 250 g frysta hallon
  • 1 0,5 citron
  • 2 msk strösocker

Gör så här

Chokladkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Häll i hackad chili tillsammans med en skvätt tabasco.
  5. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
  6. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
  7. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
  8. Grädda kakan i cirka 30 minuter.

Hallonsås

  1. Koka 250g frysta hallon tillsammans med sockret.
  2. Pressa saften ur en halv citron och rör ned.
  3. När hallonsåsen blivit slät, sila den för att få bort alla kärnor.