Tony Irvings lever hot pot

Tony Irvings lever hot pot
Foto: TV4
Tony Irving
Tony Irving

Tony Irvings lever hot pot

13 ingredienser

Lever på ett enkelt sätt.

Ingredienser

portioner
  • 450 g lammlever, delad i smala delar
  • 30 g strösocker
  • salt
  • peppar
  • 30 g smör
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 2 tsk worcestersås
  • 1 tsk torkade mixade örter
  • 3 skivor bacon
  • 1 förp krossade tomater
  • vitt bröd typ Grekiskt lantbröd

Gör så här

  1. Häll salt, peppar och socker över lammlevern på båda sidorna.
  2. Smält smöret i en stor korvpanna och fritera levern lite grann i 3 minuter, vänd en gång eller tills den är kokt, men lite rosa i mitten. Ta åt sidan.
  3. Hetta upp olja i kastrull, lägg till lök, bacon (delat i småbitar), vitlök och stek i 5 minuter.
  4. Rör ihop socker, worcester sauce, örter, tomater och häll ner i grytan.
  5. Lägg ner levern, koka på låg värme i 10 minuter till såsen tjocknat.