Tonnato med tonfisksås, kapris och kronärtskockssallad

Tareq Taylor profil ny

Tonnato med tonfisksås, kapris och kronärtskockssallad

16 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • ca 1 tsk smör + 1 tsk neutral olja

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 2 dl neutral olja

Tonfisksås

  • 1 förp tonfisk i olja, ca 200 g
  • 2 tsk kapris
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 4 sardellfiléer
  • 1 dl majonnäs

Kronärtsskockssallad

  • 1 förp kronärtskockshjärta [ca 350 g]
  • frissésallad

Till servering

  • kapris

Gör så här

  1. Mixa tonfisken med lite av oljan från burken med kapris, vitlök, citronsaft och sardeller. Blanda med majonnäsen.
  2. Värm ugnen till ca 160 grader.
  3. Stek kycklingen i smör och olja i en stekpanna på medelvärme tills den får lite färg. Låt den steka färdigt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt vila en liten stund och skär sedan i skivor.
  4. Häll av vattnet från kronärtskockorna. Dela dem i halvor och blanda med salladen. Lägg upp kyckling och sallad på tallrikar. Ringla över såsen och toppa med kapris . Servera direkt