Tonfisk Senbei

0 röster
30 m
4

En japansk rätt där halstad tonfisk serveras med friterade rispapper och wasabiavokado. Du toppar rätten med avrugakaviar och daikonkrasse. Både snyggt och gott!

Hittar du inte daikonkrasse i din butik går det att byta ut mot smörgåskrasse.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 100 g färsk tonfisk
  • 0,5 l frityrolja
  • 4 ark rispapper
  • 2 avokado
  • 1 tub wasabi (45 g)
  • 2 msk honung
  • salt och peppar
  • 1 förp avrugakaviar
  • daikonkrasse till topping

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Halstra eller bränn tonfisken snabbt och skär sedan i skivor.
  2. Värm upp en kastrull med olja. När oljan når 170 grader friterar du rispapperna ett åt gången i några sekunder, tills de fått en fin färg. Ta försiktigt upp papperna med en hålslev och låt svalna på lite hushållspapper. Bryt sedan rispappret i bitar.
  3. Mosa avokadon och smaksätt med wasabi, honung, salt och peppar.
  4. Spritsa avokado på rispappret och lägg sedan på tonfisken och toppa med avrugakaviar och daikonkrasse.
19 april 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept