Tonfisk är perfekt lunchmat. Här lagas den med en mixad röra av koriander, lime och ingefära. Färska, ångkokta grönsaker passar bra till.
Ingredienser
4 skivor färsk tonfisk à 175 g
100 g färsk koriander
3 msk färsk ingefära
2 klyftor vitlök
3 msk limefrukt, pressad
1 msk olivolja
2 tsk gurkmeja
Till servering:
färska grönsaker, ångkokta
Gör så här
Värm ugnen till 175°. Skala och skiva ingefäran. Kör koriander, ingefära och vitlök i matberedare till en massa. Tillsätt lite vatten om den blir för tjock. Blanda lime, olivolja och gurkmeja och rör ner i massan.
Smörj en ugnssäker form och lägg i tonfisken. Bre över täcket, lägg på folie och låt formen stå i 175° ugn i 15-20 minuter eller tills fiskskivorna är genomstekta. Servera med färska, ångkokta gröna grönsaker.