Tommys Steak Hasse

Tommy Myllymäki 2016

Tommys Steak Hasse

8 ingredienser

20 m

Tommys bästa recept på Tore Wretmans klassiker "Steak Hasse". En stor bit oxfilé av högsta kvalitet serveras en gräddig cognacsås.

Tips! Servera gärna med smörstekta haricots verts och potatis eller pommes frites.

Ingredienser

portioner1 - 2
  • 200 g oxfilé
  • smör, till stekning
  • 2 msk schalottenlök, hackad
  • 1 tsk grönpeppar, krossad
  • 0,5 dl Martell cognac
  • 2 dl kalvfond
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Bryn köttet i rikligt med smör och lyft sedan ur köttet ur pannan.
  2. Använda samma panna och bryn löken med grönpeppar och cognac. Tillsätt kalvfond och grädde och låt koka upp, avsluta med senap.
  3. Servera gärna men smörkokta haricots vertes och potatis som pommes frites, pommes Anna eller pommes pont neuf.