Pizza på grillen

Pizza på grillen
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pizza på grillen

20 ingredienser

Tommys goda pizza som gräddas på grillen! Du behöver en pizzasten till detta recept.

Ingredienser

Pizzadeg

  • 50 g jäst
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 7 dl vetemjöl special

Tomatsås

  • 200 g krossade tomater
  • 2 bananchalottenlök, finhackade
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 4 kvistar timjan, repade
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja, att steka i

Fyllning

  • 100 g rökt bog, finstrimlat
  • 200 g Västerbottensost, grovriven
  • 1 dl trumpetsvamp
  • 2 dl babyspenat

Gör så här

Pizzadeg

  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.
  3. Spara resten av mjölet till utbakning.
  4. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem på mjölat bakbord.

Tomatsås

  1. Fräs lök och vitlök I olivolja, tillsätt timjan och paprika.
  2. Fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt tomater samt socker och vinäger.
  4. Låt koka ihop i 10 minuter, smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.

Fyllning

  1. Baka ut pizzor och toppa med fyllningen.
  2. Tänd grillen och se till att ha en rejäl glödbädd.
  3. Lägg på din sten och låt den bli het.
  4. Lägg på pizzan och lägg på locket.
  5. Grädda pizzan i cirka 4-5 minuter.