Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Timjanstekt fläskkotlett från Rocklunda gård med sötsur rödbeta samt mosig purjolökspotatis
Foto: TV4
Timjanstekt fläskkotlett från Rocklunda gård med sötsur rödbeta samt mosig purjolökspotatis
0
Spara
Av:
Tommy Myllymäki
Från:
Nyhetsmorgon
18
ingredienser
Saftig köttbit med goda tillbehör.
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
Kotlett
4 fläskkotletter, med ben à 150 g
salt
peppar
2 msk smör, till stekning
1 kvist färsk timjan
Purjolökspotatis
400 g mjölig potatis, skalad
200 g purjolök, strimlad
1 kvist timjan
1 lagerblad
vatten
4 msk smör
salt
Rödbetssallad
200 g rödbeta, skalad och rå
1 fänkål
2 msk svartvinbärsgelé
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk fänkålsfrö, krossat
2 msk olivolja
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Kotlett: Sätt ugnen på 125ºC.
Krydda köttet med salt och peppar. Bryn smöret i stekpanna och tillsätt timjankvisten samt köttet och bryn köttet ordentligt runt om.
Sätt in köttet i ugn och stek till innertemperaturen är 67ºC. Låt köttet vila 5 minuter innan servering.
Purjolökspotatis: Skiva potatisen i 1cm skivor. Fräs purjolök och kryddor i 2 msk av smöret i 1 minut.
Tillsätt potatisen och fyll på med vatten tills det täcker. Sjud potatisen mjuk i vätskan, låt lite av vätskan koka in i potatisen.
När potatisen är mjuk, tryck till lite med en slev så att alltsamman blir lätt simmigt. Avsluta med smöret och smaka av med salt.
Rödbetssallad: Riv rödbetan grovt på rivjärn. Hyvla eller skiva fänkålen tunt.
Koka sedan upp gelé, vinäger och fänkålsfrö i en kastrull.
Ta av från värmen och tillsätt olivoljan smaka av med salt.
Häll vinägretten över betan och fänkålen blanda runt försiktigt och smaka av med salt.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut