Ratatouille

20 röster

En rätt som äts som den är, vegetarisk, eller som ett tillbehör.

Receptet ger ca 1 liter.

Läs om Tommys midsommarfirande här.


Visa mer

Du behöver

  • 300 g zuccini, fintärnad
  • 300 g aubergine, fintärnad
  • 200 g gul lök, fintärnad
  • 200 g röd paprika, fintärnad
  • 4 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g passerade tomater
  • 2 st lagerblad
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 2 tsk färsk rosmarin, finhackad
  • 3 msk socker
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • olivolja
  • Nymalen svartpeppar, efter smak
  • Salt, efter smak

Gör så här

  1. Stek alla grönsaker i rikligt med olivolja tills de får fin färg.
  2. Tillsätt då örterna och fräs en stund till.
  3. Tillsätt passerade tomater, socker och vinäger och låt stå och puttra på spisen i 30 minuter.
  4. Smaka av med nymalen svartpeppar och salt och eventuellt mer socker och vinäger för att lyfta tomatsmaken.
24 juni 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept