Stekt gös

2 röster
4

Gösen serveras med en rökig blomkålsstuvning och stekt tomatsallad.

Se fler recept ur

Mitt kök - Sverigeresan


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g gösfile
  • olja, till stekning
  • 1 blomkålshuvud, i buketter
  • 100 g rökt gös, i tärningar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 200 g cocktailtomater, i olika färger och former, delade
  • 1 dl sticklök, fint skivad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Solrosskott, till servering

Gör så här

  1. Koka blomkålen mjuk i mjölk och grädde och red av lätt med maizena.
  2. Smaksätt med rökt gös och lite salt.
  3. Stek gösen i olivolja i het stekpanna cirka 1 minut på varje sida, tillsätt vitlök, delade tomater och lök i slutet av stekningen, deglacera med vinäger.
  4. Lyft ur gösen och smaka av tomaterna med salt och socker samt svartpepeppar.
  5. Servera gösen med blomkål och tomater.
4 juli 2011

Laddar fler recept