Stekt gös

Gösen serveras med en rökig blomkålsstuvning och stekt tomatsallad.

Se fler recept ur

Mitt kök - Sverigeresan


4 juli 2011
4

Du behöver

  • 600 g gösfile
  • olja, till stekning
  • 1 st blomkålshuvud, i buketter
  • 100 g rökt gös, i tärningar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 200 g cocktailtomater, i olika färger och former, delade
  • 1 dl sticklök, fint skivad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • Solrosskott, till servering

Gör så här

  1. Koka blomkålen mjuk i mjölk och grädde och red av lätt med maizena.
  2. Smaksätt med rökt gös och lite salt.
  3. Stek gösen i olivolja i het stekpanna cirka 1 minut på varje sida, tillsätt vitlök, delade tomater och lök i slutet av stekningen, deglacera med vinäger.
  4. Lyft ur gösen och smaka av tomaterna med salt och socker samt svartpepeppar.
  5. Servera gösen med blomkål och tomater.
Kommentera receptet

Fler goda recept