Kyckling med sötsyrliga dillmorötter

Kyckling med sötsyrliga dillmorötter
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kyckling med sötsyrliga dillmorötter

25 ingredienser

Kyckling i ugn som serveras med en god sås och sötsyrliga morötter.

Se fler recept ur

Mitt kök

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 4 kycklingbröst
  • 200 g fläskfärs
  • 3 msk grädde
  • 2 potatisar, rivna och kalla
  • salt
  • peppar

Kycklingbuljong

  • skrov från 1 kyckling
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 kvistar timjan
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • vatten

Kycklingsås

  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl crème fraîche
  • salt

Sötsyrliga morötter

  • 8 morötter, skalade och skurna i klyftor
  • smör, till stekning
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk ättika
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk vatten
  • salt
  • 4 msk dill, hackad

Gör så här

Kyckling

  1. Värm ugnen till 100 grader.
  2. Blanda samman en färs av fläskkött, grädde och potatis.
  3. Platta ut kycklingen o lägg i fyllning.
  4. Rulla ihop till en smällkaramell med hjälp av plastfilm.
  5. Baka kycklingen klar i ugn tills den når en innertemperatur på 68 grader.

Kycklingbuljong

  1. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull fyll på med vatten så att det täcker.
  2. Koka sedan buljongen i 4 timmar. Sila av och använd!

Kycklingsås

  1. Koka ihop kyckling fonden tills det är hälften kvar.
  2. Tillsätt grädde och crème fraiche.
  3. Mixa till skummig sås och smaka av med salt.

Syrliga morötter

  1. Bryn smöret och stek morötterna gyllene i smör.
  2. Strö socker på morötterna när de har fin färg, låt sockret karamellisera.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt bubbla ihop till klistrig sås.
  4. Tillsätt hackad dill och smaka av med salt.