Potatis och nässlor i smör med löjrom

0 röster
4

Ett fint tillbehör med vårfräscha smaker.

Bengt Frithiofssons vintips
2342 Solosole Vermentino 2009, Italien 119 kr (4 solar)

Tommy bjöd även på

Jordärtskockscreme med kalvsvans


Svensk sashimi och sushi


Skaldjursbräserad morot


Råriven rödbeta med strömming


Glacerad svartrot


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g anyapotatis eller annan fast och krämig potatis
  • 50 g plockade nässlor
  • 100 g smör
  • 100 g löjrom
  • 2 msk finhackad schalottenlök

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka den med skal i saltat vatten, låt potatisen ånga av 5 minuter.
  2. Blanchera nässlor i vatten 2 ggr.
  3. Skär ner nässlorna i mindre bitar.
  4. Sjud upp 3 msk vatten i en kastrull och montera ned 100g smör i omgångar under vispning tills det tjocknar något.
  5. Tillsätt schalottenlök, potatis och nässlor i smöremulsionen. Tillsätt löjrom och servera.
8 april 2011

Laddar fler recept