Glacerad svartrot

0 röster

Ett tillbehör som får smak av messmör och rostad mandel.

Bengt Frithiofssons vintips
1668 Spitfire Kentish Ale, England 12,90 kr (4 solar)


Tommy bjöd även på

Jordärtskockscreme med kalvsvans


Svensk sashimi och sushi


Skaldjursbräserad morot


Råriven rödbeta med strömming


Potatis och nässlor i smör med löjrom


Visa mer

Du behöver

  • 400 g svartrot i 8 bitar
  • 100 g messmör
  • 2 msk plockade timjanblad
  • 2 msk smör
  • 1 dl rostade mandlar
  • fleur de sel de Guérande, franskt gourmetsalt

Gör så här

  1. Skala svartroten och dela upp den i 8 bitar.
  2. Koka svartroten al dente i saltat vatten.
  3. Kyl ned och torka av.
  4. Stek sedan svartroten på hög värme i smör tills den börjar ta färg, tillsätt då messmör och skaka pannan och glacera roten runt om.
  5. Tag av från värmen och strössla över rostad mandel och lite fleur de sel.
8 april 2011

Laddar fler recept