Pinnar

Pinnar
Foto: Matilda Lindeblad
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pinnar

Av: Tommy Myllymäki

Från: lyckas med ånga

4 ingredienser

De här frasiga smördegspinnarna är ett snabbt och roligt tilltugg som du lätt kan fixa själv. Köp färdig smördeg (färsk eller fryst) och variera smaksättning och form som du vill.

Andra pinnar. En riven stark ost är också god på. Eller gör söta pinnar med råsocker och stött kardemumma.

Oväntat besök. Om du har en bit smördeg hemma går det snabbt att göra en wienerlängd. Skiva päron eller äpplen tunt och lägg på som fyllning i mitten. Krydda med socker och kardemumma. Pensla hela längden med smör. Grädda i intervallånga
230˚ i ca 20 minuter.

Här kan du läsa mer om hur du lagar mat i ångugn!

Ingredienser

portioner stycken
  • 125 g färsk smördeg
  • olivolja
  • flingsalt
  • kryddor (efter smak, t ex fänkålsfrö, torkad rosmarin, svartpeppar)

Gör så här

  1. Sporra ut tunna remsor av smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller direkt på en perforerad plåt.
  2. Pensla med olivolja, strö över salt och kryddor.
  3. Du kan också vrida pinnarna före gräddningen eller hitta på andra former.
  4. Grädda i intervallånga 180˚ grader. Beräkna 5–7 minuter från det att ugnen är varm.