Svensk sashimi och sushi

Tommy Myllymäki 2016

Svensk sashimi och sushi

5 ingredienser

Torskfilé på korngryn serveras med kålrot i ingefära.

**1-2-2- lag
**1 del ättika 2 delar vatten och 2 delar socker kokas ihop

Tommy lagade även
Jordärtskockscreme med kalvsvans
Skaldjursbräserad morot
Potatis och nässlor
Glacerad svartrot
Syrad rödbeta med strömming

Ingredienser

portioner
  • 100 g torskfilé
  • 25 g korngryn
  • 100 g kålrot, tunt skivad
  • 25 g ingefära, riven
  • 3 msk soja, avredd (soja kokas upp och reds av med maizena

Gör så här

  1. Koka korngrynen mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Häll av vattnet och smaksätt grynen med 1-2-2- lag.
  3. Smaka av och välj själv hur mycket du vill smaksätta.
  4. Skiva kålroten tunt och koka den snabbt i lättsaltat vatten.
  5. Koka samtidigt upp 1 dl 1-2-2 lag med ingefära.
  6. När kålroten har kokat 2 minuter tag upp den ur vattnet och lägg den i grytan med ingefärslagen.
  7. Tag av från värmen och låt kålroten svalna.
  8. Skär torsken i tunna fina skivor.
  9. Forma små kuddar av korngrynen och lägg torsk ovanpå.
  10. Servera avredd soja och kålroten till samt eventuellt lite riven pepparrot.