Emulsion på ostron, snäckor och havskorall

4 röster

En liten havsbakad hälleflundra med sotad pilgrimsmussla serveras med emulsion på ostron, snäckor och havskorall, musselmajonäs och variation på kronärtskocka: rökt, inkokt och råstekt.

Visa mer

Du behöver

  • 2 dl musselbuljong, reducerad
  • 1 dl grädde
  • 2 ostron
  • 3 msk musselmajonnäs
  • salt
  • 1 msk citron, saft
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • 2 msk sjökorall, plockad
  • 1 dl små snäckor och musslor, plockade
  • 1 tsk citronskal
  • 2 msk finskurna örter, gräslök, körvel och dill

Gör så här

  1. Koka ihop musselbuljong och grädde någon minut.
  2. Mixa med ostron och musselmajonnäs.
  3. Sila och smaka av med salt och citronsaft.
  4. Vid servering montera såsen med lök, korall, snäckor och musslor, citronskal samt örter. Obs var försiktig med att koka såsen efter att majonnäs mixats i, då den lätt spricker.
7 maj 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept