Skaldjursbräserad morot

0 röster
4

Bräserad morot serveras med havskräftor och skummig sås.

Bengt Frithiofssons vintips
1947 Nanny State, Brew Dog, alkoholfri, 11.50 kr (4 solar)

Tommy lagade även

Jordärtskockscreme med kalvsvans


Potatis och nässlor


Glacerad svartrot


Svensk sashimi


Syrad rödbeta med strömming


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 st morötter, stora
  • 1 l skaldjursbuljong
  • 3 msk ingefära, finskuren
  • 1 st finhackad, rödchili
  • 2 msk honung
  • 1 dl vitt vin
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Salt, efter smak
  • smör till stekning
  • 4 st havskräftor

Gör så här

  1. Skala morötterna och stek dem lätt i smör i 1 minut.
  2. Tillsätt ingefära och chili och stek ytterligare 1 minut.
  3. Tillsätt skaldjursbuljong, honung och vitt vin.
  4. Bräsera morötterna i stekpannan tills de är mjuka och fonden kokat in och börjat tjockna.
  5. Lyft upp morötterna och låt dem vila 5 minuter.
  6. Tillsätt smör och mjölk i fonden och mixa till en slät skummig sås.
  7. Stek skalade havskräftstjärtar hastigt i skirat smör och krydda med salt.
  8. Tranchera moroten och servera med skummig sås och stekt havskräfta.
8 april 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept