Jordgubbar med sorbet på mjölk, gräddfil och citronverbena

Gör en egen sorbet och servera som den är eller till jordgubbar.

Receptet ger ca 1 liter glass.

Citronverbena
Citronverbena är en intensivt citrondoftande ört.

Läs om Tommys midsommarfirande här.


24 juni 2010

Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 dl gräddfil
  • 250 g socker
  • 3 msk citronjuice
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st gelatinblad (blötlagda i kallt vatten)
  • 10 blad citronverbena, finskuren

Till servering

  • jordgubbar

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull tillsammans med citronjuice, vaniljstång och gelatinblad.
  2. Ta av från värmen och kyl ned.
  3. Rör ned mjölk och gräddfil när vattnet är 20 grader.
  4. Tillsätt citronverbenan och kör i glassmaskin till fin konsistens.
  5. Servera som den är eller med jordgubbar.
Kommentera receptet

Fler goda recept