Sotad lax med avokado, ingefära, chili och soya

3 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g laxfilé som varit fryst i 48h
  • salt
  • olja
  • 2 avokado urkärnad och skalad
  • salt
  • olivolja
  • 1 dl kikkomansoya
  • 1 lime saft och skal av
  • 2 tsk finhackad el riven ingefära
  • 1 tsk finhackad röd chili
  • 1 tsk socker
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Lax
  2. Glödga en stekpanna, pensla laxen med olja och krydda med salt. Sota sedan laxen ca 20 sekunder på varje sida. Skiva laxen i halv cm tjocka skivor och lägg ovanpå avokadon
  3. Avokado
  4. Skiva avokadon tunt med kniv och lägg ut på tallrik. Krydda med salt och olivolja.
  5. Soyavinaigrette:
  6. Blanda samman alla ingredienser och slå över laxen och avokadon vid servering.
  7. Garnera rätten med riven pepparrot och tunt hyvlad rädisa.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept