Halstrad skinkschnitzel

0 röster
20 min
4

Schnitzel med sallad på bruna bönor, plommon och morot smaksatt med ättika, ingefära och ljus sirap.

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon


Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

Skinkstek

  • 600 g skinkstek i tunna skivor
  • salt
  • vitpeppar
  • olja, till stekning

Sallad

  • 200 g bruna bönor blötlagda
  • 4 st plommon urkärnade och skurna i grova bitar
  • 2 st rödlökar skalade och skivade
  • 100 g kålrot skalad och skuren i tärningar
  • 100 g morot skalad och slantad
  • 3 msk smör
  • 3 msk ljus sirap
  • 3 msk ättika
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk ingefära, riven färsk
  • 1 dl gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Schnitzel
    Krydda köttet med salt och peppar.
  2. Hetta upp en panna och stek i olja cirka 1 minut per sida och servera genast
  3. Sallad
    Koka bönorna mjuka i vatten med salt.
  4. Koka morot och kålrot mjuka i saltat vatten.
  5. Häll av vattnet från bönor och rotfrukter.
  6. Stek lök och plommon hastigt i smöret och vänd i bönor och rotfrukter samt ingefära, sirap och ättika.
  7. Smaka av med salt.
  8. Avsluta genom att vända ned gräslöken.
28 september 2011
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept