Tre olika kanapéer till festen

koket.se
Tre olika kanapéer till festen - svenska snapas
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Tre olika kanapéer till festen

17 ingredienser

15 min

Tre olika kanapéer till festen - svenska "snapas"!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Räksnapas

  • 100 g hårdost, riven
  • 5 msk färskost
  • 30 g räkor
  • 2 msk färsk pepparrot
  • 3 msk gräslök, finskuren
  • dinkelkex

Löjromsnapas

  • 100 g färskost
  • 1 citron
  • 3 msk gräslök, finskuren
  • 4 msk löjrom
  • knäckekex

Råsnapas

  • 100 g oxfilé
  • 50 g parmesanost
  • 2 msk kapris
  • 2 msk majonnäs
  • svartpeppar
  • salta kex

Gör så här

Räksnapas

  1. Skala och hacka ner räkorna i mindre bitar. Riv hårdosten och blanda med räkor, färskost och pepparrot. Hacka gräslök fint och blanda samman, servera på kex.

Löjromsnapas

  1. Blanda färskost med gräslök samt rivet skal (bara det allra yttersta, gula) från en citron. Servera på kex och toppa med löjrom.

Råsnapas

  1. Skär tunna strimlor av oxfilén och hacka sedan ner till små bitar. Riv osten och blanda tillsammans med hackad kapris och majonäs. Peppra, balnda runt och servera på kex.