Minipizzor med getost och druvor

koket.se
Minipizzor med getost och druvor
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Minipizzor med getost och druvor

7 ingredienser

Minipizzor med getost, druvor och karamelliserad rödlök. Gott som tilltugg eller på buffé. Gör på färdigköpt pizzadeg om du inte vill göra egen.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 sats färdig pizzadeg
  • ca 20 blå vindruvor
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 100 g chèvreost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader eller maxtemperatur på ugnen. Börja med den karamelliserade löken.
  2. Strimla rödlöken och fräs mjuk i smör i en kastrull.
  3. Slå på socker och låt sockret smälta, slå på balsamvinäger och låt vätskan koka in. Ta den karamelliserade löken åt sidan.
  4. Kavla ut pizzadegen i små pizzor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Smula över chèvre och toppa med halverade druvor, karamelliserad lök och timjan. Ringla olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter eller tills osten smält och pizzorna börjar få fin färg.